יום ראשון, 16 בדצמבר 2012

הלבנת שיניים



הלבנת שיניים – שאלות ותשובות
שיניים לבנות, צחורות ונקיות תורמות המון למראה החיצוני, לחיוך האסתטי ואף לביטחון העצמי. שיניים לבנות הן סמל ליופי בחברה המודרנית, וכל אחד מעוניין להציג חיוך מושלם של שיניים לבנות. יחד עם זאת, לא כולם באמת יכולים לעשות זאת. משום כך, מי שסובל משיניים מוכתמות, מצהיבות ולא אסתטיות יכול להיעזר בהלבנת שיניים על מנת להחזיר לעצמו את המראה הנקי והיפה. אבל מה היא בעצם הלבנת שיניים ? איך זה עובד ומה חשוב לדעת על ההליך ? 

מה היא הלבנת שיניים ?
הלבנת שיניים הנעשית במרפאה מקצועית המתמחה שתחום זה, עושה שימוש בחומרים מלבינים החודרים לשכבה הסופגת של השן ומלבינים אותה. פעמים רבות רופא השיניים יעשה שימוש במכשור המזרז את פעילות החומר המלבין כמו נורת פלזמה או מכשור לייזר המיועד למטרות לו. החומרים חודרים לעומק השן ומסירים את הצבע. הלבנת שיניים בשיטה זו מהירה מאוד יחסית לשיטות אחרות ומחירה נוח יותר מאי פעם. שיטה נוספת להלבנת שיניים במרפאה היא על ידי התאמת סד דק לשיניו של המטופל על ידי הרופא המאפשר להלבין את השיניים בהדרגה בביתו של המטופל. שיטת הסד לעיתים משמשת כעזר בשיטת המרפאה המהירה יותר . 

מה חשוב לדעת על הלבנת שיניים במרפאה ?
חשוב לדעת, כי הלבנת שיניים בעזרת מכשור לייזר או קרן פלזמה עשויה לפגוע בחניכיים ולגרום לרגישות שאינה מחוייבת המציאות . שיטת הסד לאומת זאת נחשבת לבטוחה מאוד, ללא תופעות לוואי או עם תופעות לוואי מעטות מאוד ונדירות. הלבנת שיניים מחזיקה מעמד בין שנה לחמש שנים, תלוי בגורמים המשפיעים על צבע השיניים כמו עישון, שתיית משקאות מכתימים וכו'. 

למי מתאים ולמי לא מתאים לעשות הלבנת שיניים ?
הלבנת שיניים מתאימה לכל מי שסובל מכתמים עיקשים על השיניים, כתמים שמסרבים לרדת על ידי שימוש בשיטות הלבנה ביתיות. ישנם כמה מקרים בהם הלבנת שיניים אסורה, אלו כוללים למשל: שיניים רגישות, דלקת חניכיים, רגישות ללטקס, הריון והנקה, בזמן טיפולי שיניים (סתימות, כתרים, השתלות וכו') וכו' .


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה